Zalm uit de oven

Ingrediënten
- 2 mootjes zalm
- 100 g groene asperges
- 1 courgette
- 250 g cherrytomaatjes
- ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels oregano
- peper
- olijfolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 358 kcal
- Koolhydraten
- 12,1 g
- - waarvan suikers
- 11,1 g
- Vet
- 22,6 g
- - waarvan verzadigd
- 4 g
- Eiwit
- 24,9 g
- Vezels
- 4 g
- Groente
- 240 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie, voeg hier de gehakte knoflookteen en de oregano aan toe.
Verwijder het kontje van de asperges, snijd de courgette in stukjes en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de groenten in een grote kom met de knoflookolie en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de stukken zalm op de groenten. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de zalm.
Doe de bakplaat in de oven en laat het geheel in 15 tot 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de zalm. Serveer direct.
Variatietip: meng in een kommetje wat Griekse yoghurt met citroensap en wat fijngehakte kruiden tot een lekkere dressing.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
