Zomerse havermout met aardbeien en druiven

Bereiding

Breng de amandelmelk aan de kook en voeg de havermout toe. Kook 1 minuut.

Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd in partjes. Was de druiven en halveer. Was de limoen en rasp de schil.

Doe de havermout in een kommetje, verdeel de aardbeien en de druiven erover. Maak af met de limoenrasp.

Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de havermout eens voor wat lijnzaad en wat zaden en pitten (bijvoorbeeld zonnebloem- of pompoenpitten).

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk
  • 40 g havermout
  • 50 g aardbeien
  • 35 g druiven
  • ¼ limoen

Koolhydraten 39,7 g
Vet 5,2 g
waarvan verzadigd 15,1 g
Eiwit 6,5 g
Vezels 4,9 g
Groente 0 g
Kcal 242
Zout 0,27 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!