Wij doen ons uiterste best om deze website accuraat en actueel te houden. Het Diabetes Fonds kan hierover geen absolute garanties bieden. Gebruik van de website is geheel voor je eigen risico. De inhoud is slechts informatief en geen vervangingsmiddel voor een professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen altijd je arts.

De informatie op de website is een hulpmiddel om recente medische kennis, ontwikkelingen en inzichten beter te kunnen begrijpen. In geen geval kan het Diabetes Fonds en zijn medewerkers en/of in opdracht van het Diabetes Fonds uitvoerende ondernemingen, aansprakelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen.

Wij gebruiken als bron altijd diverse medische boeken, wetenschappelijke artikelen en officiële richtlijnen. Het is toegestaan om voor een werkstuk een deel van de informatie (met uitzondering van foto’s) over te nemen met bronvermelding. De bron is dan Diabetes Fonds en publicatiedatum is dit jaar.

De adviezen over eten en gezonde voeding en recepten zijn gebaseerd op de officiële NDF Voedingsrichtlijn Diabetes uit 2020, deze is mogelijk gemaakt door het Diabetes Fonds. Dat betekent dat alle adviezen hun basis hebben in actueel wetenschappelijk voedingsonderzoek.

Het Diabetes Fonds is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid of de inhoud op andere sites, publieke prikborden, forums, nieuwsgroepen, chatboxen, e.d. waarnaar wij verwijzen op deze site of in de e-mailnieuwsbrieven.

De foto’s op deze site komen vooral van shutterstock.com