Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

12 JAN. 2021

Zicht op emotio­nele problemen bij jongeren met diabetes type 1

Angst- en stemmingsklachten komen veel voor bij jongeren met diabetes type 1. Nederlandse onderzoekers bekeken hoe vaak, en waardoor dat komt. Dat leverde duidelijke en deels verrassende inzichten op.
Lees dit nieuws
11 DEC. 2020

Aanbeveling: 'vergoed continue glucose­meter voor meer mensen'

Het Diabetes Fonds verzamelde de argumenten vanuit de wetenschap, en doet op basis daarvan een aanbeveling over de CGM.  
Lees dit nieuws
25 NOV. 2020

Veiligheid metformine in het nieuws

Bepaalde partijen van drie merken metformine bevatten mogelijk een te hoge hoeveelheid NDMA, zegt de NOS NRC. De hoeveelheid van de kankerverwekkende stof zit nét boven de veiligheidslimiet. De...
Lees dit nieuws
13 NOV. 2020

Update van Voedings­richtlijn en brochure over gezond eten met diabetes

Vandaag is een herziene Voedingsrichtlijn diabetes uitgebracht door de Nederlandse Diabetes Federatie. De voedingsadviezen kregen een update en uitbreiding vanuit de wetenschap. 
Lees dit nieuws
11 NOV. 2020

Aantal mensen met diabetes stijgt naar ruim 1,4 miljoen in 2040

Nieuwe cijfers over diabetes van het Nivel en het RIVM geven zicht op het aantal Nederlanders met diabetes en de samenhangende aandoeningen. Dat aantal blijft ook de komende jaren stijgen.
Lees dit nieuws
22 OKT. 2020

Miljoen euro voor onderzoek poep­transplan­tatie bij diabetes type 1

Voor onderzoek naar de rol van darmbacteriën bij diabetes type 1 krijgt Amsterdam UMC een miljoen euro van het Diabetes Fonds en stichting DON.
Lees dit nieuws
13 OKT. 2020

Nog steeds moeilijk om te kiezen voor gezond in super­markten

Uit onderzoek blijkt dat supermarkten gezonde voeding nog te weinig stimuleren, met onderling grote verschillen. Er kan nog veel verbeteren.
Lees dit nieuws
12 OKT. 2020

Het belang van bredere sensorver­goeding

Hoewel flash glucosemonitoring inmiddels breed wordt vergoed, geldt dat nog niet voor een realtime continue glucosemeter. Daarom strijden Loes en Orietta van de initiatiefgroep Sensorvergoeding nog...
Lees dit nieuws
6 OKT. 2020

Kunst­alvleesklier van Inreda in aankomend project met Menzis

De kunstalvleesklier gaat geleidelijk op de markt komen. Inreda Diabetic start een project samen met zorgverzekeraar Menzis, in 5 ziekenhuizen.
Lees dit nieuws
1 OKT. 2020

Appeltje-eitje: een maand lang gezond en betaalbaar eten

Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten is lang niet altijd even makkelijk. Daarom start vandaag de campagne Appeltje-eitje van het Diabetes Fonds en Philips. Ruim 30.000 deelnemers ontvangen de...
Lees dit nieuws
30 SEP. 2020

Het corona­virus (COVID-19) en diabetes: 6 vragen en antwoor­den

Loop je met diabetes meer risico op het coronavirus, of word je zieker als je COVID-19 hebt? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen.
Lees dit nieuws
17 SEP. 2020

Tweede Kamer wil extra inzet op gezonde leefstijl

Welke aanvullende maatregelen op het Preventieakkoord gaat staatssecretaris Blokhuis van VWS nemen om Nederland gezonder te maken? Deze vraag van verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer...
Lees dit nieuws