Bloemkool-linzensalade met tonijn en ei

Ingrediënten
- 400 gram bloemkoolrijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ei
- 1 blikje linzen (160 g)
- 1 kleine rode ui
- 250 g cherrytomaatjes
- 50 g zwarte olijven
- 1 blikje tonijn in olijfolie (160g)
- 1 takje peterselie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 558 kcal
- Koolhydraten
- 24,6 g
- - waarvan suikers
- 10,9 g
- Vet
- 31,8 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 36,1 g
- Vezels
- 14,5 g
- Groente
- 375 g
- Zout
- 1,7 g
Bereiding
Laat het blikje linzen en het blikje tonijn goed uitlekken. Snipper de rode ui, halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie fijn.
Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Voeg de rijst toe en bak 7 minuten al omscheppend. Schep de rijst op een wijde schaal en laat 10 minuten afkoelen.
Kook het ei in 7 minuten hard.
Schep de linzen met de ui, de tomaatjes, de olijven en de laatste 2 el olijfolie door de rijst. Schep er voorzichtig de tonijn door en breng op smaak met peper en naar wens een beetje zout. Pel het ei en snijd in partjes.
Schep de salade op een schaal en garneer met de partjes ei en de peterselie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
