Boerenomelet met tuinerwten

Ingrediënten
- 60 g cherrytomaten
- 2 zongedroogde tomaten
- 2 eieren
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 35 g tuinerwten
- 2 takjes platte peterselie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 339 kcal
- Koolhydraten
- 18,9 g
- Vet
- 20,2 g
- - waarvan verzadigd
- 4,8 g
- Eiwit
- 17,8 g
- Vezels
- 5,4 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 1,42 g
Bereiding
Was de cherrytomaten en halveer. Snijd de zongedroogde tomaat in dunne reepjes.
Breek de eieren in een bakje en klop ze los. Voeg de paprikapoeder en de peper naar smaak toe.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tuinerwten kort zodat ze niet meer bevroren zijn.
Giet de eieren in de koekenpan. Verdeel de cherrytomaten en de zongedroogde tomaat over de pan.
Bak de omelet op laag vuur, met een deksel op de pan, totdat deze gaar is.
Snijd in punten en garneer met blaadjes verse peterselie.
Tip: Een omelet is ideaal om groenterestjes op te maken. Snijd de groente fijn en voeg het toe aan het eimengsel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
