IJsbergsla met tonijn en olijven

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Salade met tonijn en olijven
AlexeiLogvinovich / Shutterstock.com

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g ijsbergsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 blikje tonijn op water
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 140 g mais
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel azijn
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
523 kcal
Koolhydraten
19,3 g
- waarvan suikers
13 g
Vet
33,1 g
- waarvan verzadigd
6,4 g
Eiwit
33,2 g
Vezels
7,5 g
Groente
345 g
Zout
2,84 g

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze af. Snijd ze in partjes en verdeel over de ijsbergsla.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Laat ook de mais uitlekken.

Snijd de olijven in plakjes en de ui in halve ringen.

Verdeel de tomaatjes, tonijn, olijven en ui over de twee saladeborden.

Maak een dressing van de olie, een beetje water, wat azijn en peper. Hussel de salade met de dressing goed door elkaar.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes