IJsbergsla met tonijn en olijven

AlexeiLogvinovich / Shutterstock.com
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 g ijsbergsla
- 250 g cherrytomaten
- 1 blikje tonijn op water
- 10 zwarte olijven
- 1 rode ui
- 140 g mais
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepel azijn
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 523 kcal
- Koolhydraten
- 19,3 g
- - waarvan suikers
- 13 g
- Vet
- 33,1 g
- - waarvan verzadigd
- 6,4 g
- Eiwit
- 33,2 g
- Vezels
- 7,5 g
- Groente
- 345 g
- Zout
- 2,84 g
Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze af. Snijd ze in partjes en verdeel over de ijsbergsla.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Laat ook de mais uitlekken.
Snijd de olijven in plakjes en de ui in halve ringen.
Verdeel de tomaatjes, tonijn, olijven en ui over de twee saladeborden.
Maak een dressing van de olie, een beetje water, wat azijn en peper. Hussel de salade met de dressing goed door elkaar.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
