Salade met tonijn en olijven

Bereiding

Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken en pel ze af. Snijd ze in partjes en verdeel over de ijsbergsla.

Was de tomaatjes en halveer ze.

Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Laat ook de mais uitlekken.

Snijd de olijven in plakjes en de ui in halve ringen.

Verdeel de tomaatjes, tonijn, olijven en ui over de twee saladeborden.

Maak een dressing van de olie, een beetje water, wat azijn en peper. Hussel de salade met de dressing goed door elkaar.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 g ijsbergsla
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 blikje tonijn op water
  • 10 zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 140 g mais
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel azijn
  • peper

Koolhydraten 19,3 g
waarvan suikers 13 g
Vet 33,1 g
waarvan verzadigd 6,4 g
Eiwit 33,2 g
Vezels 7,5 g
Groente 345 g
Kcal 523
Zout 2,84 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Foto: AlexeiLogvinovich / Shutterstock.com