Kruiden­dip

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Kruidendip

Ingrediënten

  • 200 g zuivelspread, kruiden
  • 50 g prei
  • 5 g verse peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 60 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
123 kcal
Koolhydraten
2 g
- waarvan suikers
1,8 g
Vet
11,5 g
- waarvan verzadigd
5,6 g
Eiwit
2,7 g
Vezels
0,4 g
Groente
8,3 g
Zout
0,33 g

Bereiding

Haal de zuivelspread uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Snijd de onderkant van de prei eraf en halveer in de lengte. Snijd in halve ringen en was vervolgens de prei en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de peterselie fijn en voeg dit samen met de prei toe aan een grote kom.

Voeg dan ook de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en meng dit met een garde goed door elkaar. Zet de kom 10 minuten in de koelkast.

Haal het mengsel uit de koelkast. Voeg als laatste de zuivelspread toe en meng dit met een garde of spatel goed door elkaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes