Omelet­rolletjes met wortel

Bereiding

Klop de eieren met de kruiden los.

Verhit een beetje olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak 1 omelet van het beslag. Laat de omelet daarna afkoelen.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten fijn en meng ze met de zuivelspread.

Besmeer de afgekoelde omelet met het zuivelspreadmengsel en beleg met wortel en ijsbergsla.

Rol de omelet zo strak mogelijk op en snijd in stukjes. Steek er een satéprikker in om te voorkomen dat hij afrolt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 20 g zongedroogde tomaten
  • 30 g zuivelspread
  • 50 g geraspte wortel
  • 20 g ijsbergsla

Koolhydraten 2,0 g
waarvan suikers 1,4 g
Vet 3,3 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 3,0 g
Vezels 0,5 g
Groente 8 g
Kcal 51
Zout 0,24 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!