Pasta met gorgonzola

Ingrediënten
- 80 g volkoren pasta, ongekookt
- peper
- 250 g cocktailtomaatjes
- 300 g peultjes
- 40 g gorgonzola
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml groentebouillon
- 40 g smeltkaas, 20+
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 400 kcal
- Koolhydraten
- 40 g
- Vet
- 11,6 g
- - waarvan verzadigd
- 7,5 g
- Eiwit
- 15 g
- Vezels
- 9 g
- Groente
- 275 g
- Zout
- 1,8 g
Bereiding
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Was de kerstomaten en peultjes. Snijd de peultjes in stukjes en halveer de kerstomaten.
Snijd de gorgonzola klein.
Verhit olie in een pan en stoof de tomaten en peultjes ca. 5 minuten.
Voeg de bouillon toe, laat de gorgonzola en smeltkaas erin smelten en laat 5-8 minuten sudderen.
Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
Meng alles door elkaar en verwarm kort.
Breng op smaak met peper en serveer.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
