Pastasaus van gegrilde paprika

Bereiding

Laat de gegrilde rode paprika goed uitlekken. Hak ondertussen de knoflook en ui grof.

Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

Mix de paprika, ui en knoflook met de staafmixer tot een glad geheel.

Doe dit mengsel nog even terug in de pan en voeg hier de kookroom aan toe. Breng het geheel terug aan de kook en laat het nog zo’n 10 minuutjes pruttelen.

Serveer met een handje verse basilicum.

Let op: Niet alle gegrilde paprika’s in pot zijn zonder toegevoegde suikers. Kies bij de gegrilde rode paprika voor een variant zonder toegevoegde suikers.

Deze pastasaus is lekker met volkoren pasta, zilvervliesrijst of kies eens voor een koolhydraatarme variant, bijvoorbeeld broccolirijst!

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 potten gegrilde rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 ml (plantaardige) kookroom
  • handje verse basilicum

Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 5,2 g
Vet 10,6 g
waarvan verzadigd 6,8 g
Eiwit 2,2 g
Vezels 0,6 g
Groente 90 g
Kcal 130
Zout 0,49 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.