Pittige pastaschotel met paprika

Ingrediënten
- 100 g gezeefde tomaten
- 50 g volkoren penne, ongekookt
- 1 groene paprika
- 2 eetlepels groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel majoraan
- 1 theelepel chilipoeder
- basilicum, vers
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 350 kcal
- Koolhydraten
- 45,7 g
- - waarvan suikers
- 13,3 g
- Vet
- 11,8 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 11 g
- Vezels
- 9,2 g
- Groente
- 185 g
- Zout
- 1,18 g
Bereiding
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.
Snijd 1 paprika in repen en bak met de pasta ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Meng de gezeefde tomaten met 1 eetlepel tomatenpuree, een 1 theelepel sambal oelek en 2 eetlepels groentebouillon en schenk over de pastaschotel. Laat alles ca. 5 minuten garen.
Breng de pastaschotel op smaak chilipoeder en garneer eventueel met basilicum en majoraan.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
