Pittige pastaschotel met paprika

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g gezeefde tomaten
  • 50 g volkoren penne, ongekookt
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels groentebouillon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel chilipoeder
  • basilicum, vers

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
350 kcal
Koolhydraten
45,7 g
- waarvan suikers
13,3 g
Vet
11,8 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
11 g
Vezels
9,2 g
Groente
185 g
Zout
1,18 g

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.    Snijd 1 paprika in repen en bak met de pasta ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.    Meng de gezeefde tomaten met 1 eetlepel tomatenpuree, een 1 theelepel sambal oelek en 2 eetlepels groentebouillon en schenk over de pastaschotel. Laat alles ca. 5 minuten garen.   Breng de pastaschotel op smaak chilipoeder en garneer eventueel met basilicum en majoraan.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes