Volkoren fusilli

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 225 g gegrilde paprika
- 2 romatomaten
- 75 ml crème fraîche
- 170 g volkoren fusilli
- 1 gele paprika
- 75 g spinazie
- 1 eetlepel bakolie
- paprikapoeder naar smaak
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 634 kcal
- Koolhydraten
- 71,6 g
- - waarvan suikers
- 15,9 g
- Vet
- 28,8 g
- - waarvan verzadigd
- 9,7 g
- Eiwit
- 15,6 g
- Vezels
- 12,4 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,33 g
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Laat de gegrilde paprika uitlekken in een zeef en snijd vervolgens klein.
Was de tomaten en snijd klein.
Verhit bakolie in een pan en fruit de ui 2 minuten. Doe de gegrilde paprika en tomaat erbij en bak op een laag vuur zacht (circa 5 minuten). Doe de crème fraîche erbij en laat zachtjes pruttelen.
Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak totdat de paprika lichtbruin kleurt.
Pureer de saus met een staafmixer en pers de knoflook erboven uit.
Roer de spinazie erdoor en laat een beetje slinken (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Voeg eventueel nog een scheutje pasta kookvocht toe voor een smeuïge saus.
Proef en breng de paprikasaus op smaak met paprikapoeder peper.
Serveer de pasta met de romige paprikasaus en verdeel de gele paprika erover. Garneer met spinazieblaadjes.
Tip: Ook erg lekker met verse basilicum, pijnboompitjes of Parmezaanse kaas.Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
