Volkoren pastasalade met pesto

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 80 g volkoren pasta ongekookt
  • 2 rode paprika's
  • 100 g rucola sla
  • 2 eetlepels pesto
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 rode ui

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
310 kcal
Koolhydraten
38,4 g
- waarvan suikers
12,9 g
Vet
10,4 g
- waarvan verzadigd
1,6 g
Eiwit
11,8 g
Vezels
9,2 g
Groente
300 g
Zout
0,49 g

Bereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Snijd de paprika en cherrytomaatjes in stukjes. Snipper de ui. Voeg alles toe aan de pasta die is afgekoeld. 

Voeg als laatste de pesto toe aan de salade.

Meng vervolgens alles goed door elkaar.

Serveer de pasta op een bedje van rucola.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes