Volkoren pastasalade met pesto

Ingrediënten
- 80 g volkoren pasta ongekookt
- 2 rode paprika's
- 100 g rucola sla
- 2 eetlepels pesto
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 rode ui
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 310 kcal
- Koolhydraten
- 38,4 g
- - waarvan suikers
- 12,9 g
- Vet
- 10,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1,6 g
- Eiwit
- 11,8 g
- Vezels
- 9,2 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,49 g
Bereiding
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de paprika en cherrytomaatjes in stukjes. Snipper de ui. Voeg alles toe aan de pasta die is afgekoeld.
Voeg als laatste de pesto toe aan de salade.
Meng vervolgens alles goed door elkaar.
Serveer de pasta op een bedje van rucola.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
