logo VriendenLoterij

Bij de VriendenLoterij kun je voor het Diabetes Fonds meespelen. Van je lot gaat dan minimaal 40% direct naar het Diabetes Fonds en maak je meer belangrijk onderzoek naar diabetes mogelijk. Speel ook mee!

Speel mee voor het Diabetes Fonds

Door jouw deelname aan de VriendenLoterij maak je meer onderzoek naar diabetes mogelijk én maak je iedere trekking kans op ruim honderdduizend prachtige prijzen. Van een grote geldprijs tot fantastische vakanties en vele andere mooie keuzeprijzen. Een lot kost € 15 per trekking. 

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, dan gaat minimaal 40% van de lotprijs naar het goede doel.

Dankzij de VriendenLoterij

Het Diabetes Fonds ontving in 2022 een bedrag van € 510.665 van de VriendenLoterij en de deelnemers. Dat maakt veel onderzoek naar diabetes mogelijk. Dankzij een eerdere extra projectbijdrage konden we een toekenning geven aan het onderzoek van dr. Henk Jan Aanstoot. Hij zet een Biobank op voor lichaamsmateriaal om onderzoek mee te doen. Diabetes type 1 pakt bij iedereen anders uit en ieder mens heeft dus een eigen behandeling nodig. Daar zal de Biobank bij helpen.

Speel mee

Over de VriendenLoterij  

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan 200.000 prijzen en dragen met een deel van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, bijvoorbeeld via clubs en verenigingen.

Bovendien kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART zelf bewonderen wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 125 musea en tot 50% korting op talloze avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical en opera. Dankzij de 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2021 een bedrag van bijna € 134 miljoen schenken. De deelnemers steunen met minimaal 40 procent van hun lotprijs 57 culturele, meerjarige partners en ruim 3.400 goede doelen en geoormerkte partners, clubs en verenigingen. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij in totaal al ruim € 1,9 miljard aan goede doelen.   

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de loterijen in deze landen de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.vriendenloterij.nl