logo VriendenLoterij

Bij de VriendenLoterij kun je voor het Diabetes Fonds meespelen. Van je lot gaat dan de helft direct naar het Diabetes Fonds en maak je meer belangrijk onderzoek naar diabetes mogelijk. Speel ook mee!

Speel mee voor het Diabetes Fonds

Door jouw deelname aan de VriendenLoterij maak je meer onderzoek naar diabetes mogelijk én maak je iedere trekking kans op ruim honderdduizend prachtige prijzen. Van een grote geldprijs tot fantastische vakanties en vele andere mooie keuzeprijzen. Een lot kost € 14,50 per trekking. 

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. Loterijdeelnemers hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen, dan gaat minimaal 40% van de lotprijs naar het goede doel.

Dankzij de VriendenLoterij

Het Diabetes Fonds ontving in 2020 een bedrag van € 1.168.797 van de VriendenLoterij en de deelnemers. Dat maakt veel onderzoek naar diabetes mogelijk. Dankzij een eerdere extra projectbijdrage konden we een toekenning geven aan het onderzoek van dr. Henk Jan Aanstoot. Hij zet een Biobank op voor lichaamsmateriaal om onderzoek mee te doen. Diabetes type 1 pakt bij iedereen anders uit en ieder mens heeft dus een eigen behandeling nodig. Daar zal de Biobank bij helpen.

Speel mee