Dion heeft diabetes type 1, hierdoor maakt zijn lichaam geen insuline meer aan. Dit betekent dat hij continu zelf zijn bloedsuikerspiegel moet regelen. Een ingrijpend proces van prikken, meten, spuiten en eten waarbij één misstap ernstige gevolgen kan hebben voor zijn gezondheid. Ook jij kan diabetes krijgen. Daarom is onderzoek naar betere behandeling en genezing hard nodig.

Nu doneren

Dit is diabetes voor Dion

Soms is hij er helemaal klaar mee, maar Dion wil zijn leven niet laden leiden door diabetes. Hij heeft best veel ups en downs gehad in de zestien jaar dat hij diabetes type 1 heeft. 'Maar het is zoals het is', zegt hij, 'en ik maak er het beste van'.

Bekijk zijn hele verhaal

Ook jij kan het krijgen

Meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Elke 10 minuten krijgt iemand de diagnose. Heb je diabetes, dan kun je te maken krijgen met ernstige complicaties, zoals hart- en vaatzieken, chronische nierschade en zelfs blindheid. Ook jij kan diabetes krijgen.

Lees hier waarom

Ook jij kan het krijgen
Een oplossing voor Dion

Een oplossing voor Dion

Het Diabetes Fonds werkt hard aan de genezing van Dion en meer dan 1 miljoen anderen met diabetes. Maar in de tussentijd willen we Dion een oplossing bieden die hem bevrijdt van 24/7 prikken, meten, spuiten, eten: de kunstalvleesklier.

Lees meer

Een oplossing voor Dion

Dit is diabetes voor...

Of het nu gaat om diabetes type 1, diabetes type 2, MODY, LADA of een andere vorm: mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van hun ziekte. Niet alleen Dion, maar ook Laura en vele anderen hebben 24/7 te maken met de impact van diabetes op hun leven.

Lees hun verhalen

Dit is diabetes voor...
'Dit kwam persoonlijk heel dichtbij'

'Dit kwam persoonlijk heel dichtbij'

In Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt het personage JoJo diabetes type 1. Actrice Stephanie van Eer kroop in haar rol; een personage met diabetes type 1 spelen raakt haar. 'Omdat ik mijn vriendin precies in die situatie heb gezien, kwam het persoonlijk heel dichtbij.'

Lees het interview met Stephanie

'Dit kwam persoonlijk heel dichtbij'

Steun onderzoek naar genezing

Diabetes genezen: het is een droom die we voor 1,2 miljoen mensen werkelijkheid willen maken. Tot die tijd werken we hard aan een beter leven voor mensen met diabetes. Vrij van zorgen en angst voor complicaties. Daarom vragen we jouw steun voor betere behandeling en genezing van diabetes.

Ja, ik help mee!

helpen icoon

50 15 7,50

Of kies zelf je bedrag

 

 

Het Diabetes Fonds zet zich mede in voor goede zorg en voluit leven met diabetes. Dat doen we samen met de patiëntenvereniging, Diabetesvereniging Nederland (DVN), die opkomt voor de belangen van alle mensen met diabetes.
Ga voor meer informatie naar www.dvn.nl.