Foto: Manager Wieteke Best van Green Chef

Investeren in de gezondheid van je medewerkers en daarmee een vitale werkvloer creëren. Een netwerk van gelijkgestemde bedrijven om kennis, ervaringen en business uit te wisselen. Dat is de Gezonde Businessclub, een initiatief van het Diabetes Fonds om samen met partners te werken aan een gezonder Nederland. Green Chef is een van de eerste partners. Manager Wieteke Best van Green Chef vertelt ons waarom. 

Waar staat Green Chef voor?

Wij willen het voor mensen makkelijker maken om een gezonde leefstijl aan te houden. Dat doen we door een gezonde maaltijdbox aan te bieden die door diëtisten is samengesteld. Elke week bieden we 21 gevarieerde en nieuwe recepten aan die passen bij negen verschillende leefstijlen, koolhydraatarm tot vegan en eiwitrijk. Gezond, lekker, creatief en makkelijk te bereiden.

Klanten zijn positief verrast door de smaak en de ingrediënten die worden gebruikt. We koken met minstens 250 gram aan diverse groenten waaronder ook ‘vergeten’ groenten zoals knolselderij of wortelpeterselie. Deze groenten vind je niet in iedere keuken thuis, maar zorgen volgens onze klanten juist voor een smaakexplosie. Met verrassende, lekkere en gezonde recepten waar je ook nog eens van leert, is het veel gemakkelijker om een gezonde leefstijl vol te houden.

Waarom zijn jullie aangesloten bij de Gezonde Businessclub?

Wij staan 100 procent achter het doel van de Gezonde Businessclub. Een gezonder Nederland creëren waarin we samen sterker staan en sneller meer mensen kunnen bereiken. Het Diabetes Fonds heeft samen met haar partners veel kennis in huis en zet zich volop in voor een gezonde leefstijl. Het preventieve karakter: voorkomen is beter dan genezen, die gedachte ondersteunen wij volkomen.

Wat verwachten jullie van de samenwerking met Diabetes Fonds en andere partners?

We hebben hoge verwachtingen. Ik zie de businessclub als een expertisecentrum waar alle waardevolle kennis samenkomt, we nieuwe inzichten krijgen en creativiteit de ruimte krijgt, waardoor we samen meer impact gaan realiseren. En dat is nodig, want de cijfers met betrekking tot overgewicht en diabetes type 2 zijn op dit moment niet positief. Door deze samenwerking willen we de negatieve trend doorbreken en samen zorgen voor duurzame veranderingen op de lange termijn.

Wat doen jullie zelf binnen Green Chef met betrekking tot een gezonde leefstijl?

We vinden een gezonde leefstijl erg belangrijk. We stimuleren om medewerkers meer te laten bewegen door bijvoorbeeld yogalessen aan te bieden en goedkoper te kunnen sporten. Ook wandelen we vaak samen in de pauze wat goed is om de zinnen te verzetten. Voor onze mentale batterij nemen we wekelijks de tijd voor elkaar om te vragen hoe het met iedereen afzonderlijk gaat. En 1 keer per kwartaal hebben we een activiteit om onze energie een extra boost te geven. Uiteraard besteden we ook aandacht aan wat we eten en wordt er tijdens de lunch een buffet geserveerd met gezond eten.

Wat zijn jullie toekomstplannen wat betreft vitaliteit op de werkvloer?

We willen onze goede gewoontes voortzetten. Daarnaast gaan we dit jaar voor het eerst meelopen met de New York Mini Marathon en meedoen aan de Nationale Suiker Challenge. Twee mooie evenementen waarin bewegen, gezond eten en samen iets bereiken prachtig bij elkaar komen. We hebben er enorm veel zin in om hier met zoveel mogelijk mensen aan mee te doen.

Meer weten over Green Chef? Ga naar greenchef.nl.

Interesse in een partnerschap?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.