'Lekker en gezond eten is goed voor lichaam en geest'

Lekker en gezond eten is goed voor lichaam en geest. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Ekomenu staat voor gezond eten waar je blij van wordt. Lekker, puur en gezond voor mens én milieu. Want een gezond lijf kan niet zonder een gezonde bodem.

Ekomenu levert biologische maaltijdboxen en heeft een bio-webwinkel met 1500 biologische producten passend bij het seizoen. Omdat ieder mens anders is, biedt Ekomenu verschillende leefstijl-menu’s, van Variatie en Familie tot Vegan, Koolhydraatbewust of Ketogeen. Onze chefs en diëtisten hebben intussen meer dan 3.000 seizoensrecepten samengesteld, voor avondmaaltijd, lunch en ontbijt.

De maaltijdboxen met recepten, ingrediënten en aanvullende boodschappen worden thuisbezorgd in Nederland en België. Je voelt je lekkerder, want elke keuze is goed.

Waarom zijn jullie gaan samenwerken met het Diabetes Fonds?

We werken al sinds 2018 samen met het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds heeft de recepten van Ekomenu getoetst en gevalideerd. In het algemeen (schijf van 5) en voor diabetes en afvallen. Dit was de start van de samenwerking waarin we ons inzetten om meer mensen te helpen om hun gezondheid te verbeteren en diabetes te voorkomen. Samen met het Diabetes Fonds gaan we nog meer mensen én bedrijven motiveren om gezond te leven met positieve impact op jezelf, je medewerkers en onze aarde.

Wat verwachten jullie van de samenwerking met het Diabetes Fonds en andere partners? 

We verwachten van de samenwerking dat we nog meer nieuwe mensen en organisaties via de Gezonde Business club kunnen bereiken en daarbij met het Diabetes Fonds samen te kunnen werken als implementatiepartner: aanbieden van maaltijdbox- en leefstijlprogramma’s die bijdragen aan onze missie: ‘changing food behaviour’.

Wat doen jullie zelf binnen Ekomenu met betrekking tot een gezonde leefstijl? 

We zijn een hecht team met dezelfde visie op gezond leven. We vinden het belangrijk om samen te genieten van lekker gezond eten en we dagen elkaar uit om te bewegen en nieuwe dingen te proberen. Zo heeft ons team afgelopen voorjaar meegedaan met de NYMM van het Diabetes Fonds. Daarnaast eten we zelf natuurlijk mee met de maaltijdbox en inspireren we elkaar met nieuwe recepten. We doen ook elk jaar mee aan de Nationale Suiker Challenge. Zowel door onze recepten beschikbaar te stellen aan het Diabetes Fonds, als door zelf met ons team mee te doen en een week lang geen toegevoegde suikers te eten.

Wat is het Voel Je Lekker Energiek Programma? Aan wie zou je dit aanraden?

Naast onze maaltijdboxen, biedt Ekomenu ook online food coaching programma’s om mensen in een gezonde eetroutine te helpen. Het Voel je lekker Energiek programma is ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds en is geschikt voor iedereen die wil ervaren hoe leuk en makkelijk het kan zijn om lekker gezond te eten. Dit doen we met weekmenu’s, tips & informatie, challenges en online groepscoaching door onze diëtiste. Het programma focust op voeding, maar neemt deelnemers ook mee in een complete leefstijlverandering met tips en challenges om meer te bewegen en lekker te ontspannen.

Wij raden het programma aan, aan iedereen die graag wil ontdekken:

  • Hoe je makkelijk gezonde voedselkeuzes maakt
  • Hoe je ongemerkt meer groenten eet 
  • Hoe goed eten jouw weerstand een boost geeft 
  • Hoe je lekker in je vel zit met heerlijke gerechten 

Kijk voor meer informatie op ons Voel Je Lekker Energiek Programma.

Zijn er andere programma’s of gezonde tips die je mensen wil meegeven?

Als je een verandering wilt realiseren in je eetgedrag helpt het om te focussen op alle lekkere producten die je wel mag eten in plaats van op wat niet mag. Daarnaast is het altijd makkelijker om je nieuwe routine vol te houden, wanneer je dit samen doet. Zorg dus dat je familie, vrienden of huisgenoten gezellig mee eten! Tot slot weten wij dat het voor veel mensen motiveert om te weten dat je voedingskeuzes niet alleen een positieve impact hebben op jou, maar ook op onze wereld. Door te kiezen voor biologisch, lokaal en van het seizoen draag je bij aan meer biodiversiteit, minder CO2-uitstoot en waterverbruik. Dat geeft toch een goed gevoel? Gezond eten waar je blij van wordt. 

Naast het Voel je lekker Energiek programma, organiseren wij ook een Online voedingsmodule van 6 weken (te declareren voor aanvullend verzekerden bij Zilveren Kruis). Hierin worden mensen stap voor stap begeleid naar een gezond voedingspatroon, onder begeleiding van ervaren diëtisten en chefs.

Wat zijn jullie toekomstplannen wat betreft vitaliteit op de werkvloer?

Wij geloven erin dat er veel meer aandacht moet komen voor voeding op de werkvloer. Momenteel is dit in het gezondheidsbeleid van veel bedrijven een ondergeschoven kind. Met een verhouding van 60-30-10 voor beweging, ontspanning en voeding blijven er veel kansen onbenut om de vitaliteit van medewerkers te ondersteunen. 70% van chronische aandoeningen wordt namelijk veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon!  

Ekomenu heeft hard gewerkt aan een volledig aanbod van lekkere gezonde recepten, makkelijk thuis bezorgd in onze maaltijdbox of aangevuld met online food coaching. Met onze diensten en producten willen wij het voor werkgevers makkelijk maken om het hele team mee te nemen in een gezonde eetroutine. Wat is er nu leuker dan samen met je collega’s genieten van lekker gezond eten?

Interesse in een partnerschap?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.