Foto Mark Severijns, directeur-eigenaar van H.J. de Rooy Lederwaren

Flanerend over de boulevard van Palma de Mallorca in een kleurrijk zomers jurkje. In de ene hand een stijlvolle clutch en in de andere hand een goed gevulde medicijntas. Dit beeld zou niet veel later aan de wieg staan van Sweet Collections, een unieke collectie leren diabetestassen voor mannen en vrouwen.

Aangenaam, mijn naam is Mark Severijns en ik ben directeur-eigenaar van H.J. de Rooy Lederwaren. Een trots Nederlands familiebedrijf dat al zo’n 75 jaar leren tassen, portemonnees en accessoires produceert. Ergens eind september 2017 moet het geweest zijn toen ik op een mooie nazomeravond bij vrienden de vakantie aan het evalueren was. Uiteraard kwamen er sappige verhalen en jaloersmakende foto’s ter tafel. Echter bij één foto bleef ik, nieuwsgierig als ik ben, iets langer hangen. Karin, de vrouw van een van mijn beste vrienden heeft al 15 jaar diabetes type 1. Op zich heeft ze het door haar gezonde en sportieve levensstijl prima onder controle. Je merkt er als relatieve buitenstaander dus weinig van dat ze diabetes type 1 patiënt is. Toch viel mij dat onooglijke medicijntasje in dit romantische zomerse plaatje extra op. Zo raakten we aan de praat over het leven met diabetes type 1. Over het gebrek aan zelfvertrouwen, het overwinnen van uitdagingen, het continu plannen en de extra medische hulpmiddelen die je dagelijks bij je draagt.

Modieuze oplossing voor diabetesbenodigdheden

Eenmaal thuis aangekomen na een gezellige maar leerzame avond heeft dit beeld mij niet meer losgelaten. Hoe kan het nu zijn dat er geen slimmere oplossingen zijn voor diabetes type 1 patiënten om hun dagelijkse levensbehoeften in op te bergen. Is er niet iets te bedenken dat zowel praktisch, duurzaam als modieus is? Iets waarmee je graag gezien wilt worden! Een tas gemaakt van soepel rundleer die voorzien is van diverse handige opbergvakjes. Zodat je geen apart tasje meer mee hoeft te nemen, want naast je telefoon, sleutels, make-up spulletjes en portemonnee passen al je diabetesbenodigdheden makkelijk en overzichtelijk in dezelfde handige tas. Samen met onze designers hebben we toen op basis van onze bestaande collectie een eerste prototype ontwikkeld. Deze heb ik als eerste aan Karin geshowd en die was direct enthousiast.

Diabetes adviesgroep

Nu zo'n vier jaar later is dit prototype uitgegroeid tot een compleet assortiment 'Sweet Collections' diabetestassen. Al onze tassen worden tegenwoordig in nauwe samenwerking met onze 'eigen' diabetes adviesgroep ontworpen. Hierbij staan functioneel gebruiksgemak en de wens van de diabetespatiënt uiteraard centraal. Waar een avondje vakantiekiekjes kijken bij vrienden al niet toe kan leiden.

Actiepartner Diabetes Fonds

Sweet Collections is actiepartner van het Diabetes Fonds, wij steunen hiermee het onderzoek naar een betere behandeling en genezing van diabetes type 1. 10% van de opbrengst uit de verkoop van onze Sweet Collections collectie wordt rechtstreeks gedoneerd aan het Diabetes Fonds. Onze tassen zijn exclusief te koop op www.sweetcollections.com.