Diabetes Fonds en Philips Sonicare slaan de handen ineen. Wij hebben een gezamenlijke doelstelling: een gezonde mond in een gezond lichaam. Het belang van een goede mondhygiëne krijgt namelijk steeds meer aandacht nu er toenemend bewijs is voor een verband tussen parodontitis en diabetes type 2.

Voor mensen met diabetes is een goede mondgezondheid daarom extra belangrijk; door hoge bloedglucosewaarden neemt onder andere de kans op tandvleesontsteking toe. Wanneer tandvleesontsteking optreedt, is het voor mensen met diabetes lastiger om de bloedglucosewaarden te reguleren. Het zorgen voor een goede mondgezondheid is dus van groot belang.

Graag maakt Philips Sonicare samen met het Diabetes Fonds tandheelkundigen en patiënten hiervan bewust. Dit doen we door het verstrekken van flyers, die in de praktijken uitgedeeld kunnen worden. Wanneer de patiënt een elektrische tandenborstel van Philips Sonicare koopt via de praktijk, zal Philips een donatie doen aan het Diabetes Fonds die aan onderzoek naar de genezing van diabetes en complicaties wordt besteed.

Hanneke Dessing, Directeur Diabetes Fonds: “Minstens de helft van de mensen met diabetes krijgt vroeg of laat te maken met complicaties. Ook complicaties in de mond komen veelvuldig voor; er wordt geschat dat 20 tot 30% van de mensen met diabetes lijden aan parodontitis. We zijn blij dat we samen met Philips de bewustwording hierover kunnen vergroten bij zowel de tandartsen als bij de patiënten zelf, zodat ze er op tijd bij zijn en erger kan worden voorkomen.”

Geïnteresseerd in een partnership?

We denken graag met je mee. Neem contact op met Suzanna Bekkema via s.bekkema@diabetesfonds.nl of bel (033) 462 20 55.