Logo Rondom podotherapeuten

Tudo Volta, een nieuw en hip schoenmerk opgezet door RondOm Podotherapeuten, heeft in samenwerking met het Diabetes Fonds een goede en betaalbare schoenencollectie ontwikkeld voor mensen met diabetes of reuma en ook voor iedereen die #gewoonlekkerwillopen.

RondOm Podotherapeuten is Gezonde Partner.

Rondom Podotherapeuten

RondOm Podotherapeuten bestaat uit een groot team van samenwerkende diabetespodotherapeuten, bewegingswetenschappers en podotherapeut MSU echografisten werkend over meer dan 220 locaties in Nederland. In zowel de eerste als tweede lijn spelen ze een essentiële rol als het gaat over het voorkomen en genezen van wonden bij mensen met diabetes. De professionals hebben een zeer breed netwerk binnen de gezondheidszorg en bundelen hun krachten om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren.

RondOm Podotherapeuten en het Diabetes Fonds werken sinds 2019 samen, met als doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren, door voetcomplicaties te voorkomen of te behandelen.

Samenwerking Diabetes Fonds

In samenwerking met het Diabetes Fonds, heeft RondOm Podotherapeuten een nieuw en hip schoenenmerk opgezet: Tudo Volta. Schoenen van Tudo Volta zijn speciaal ontwikkeld voor iedereen die #gewoonlekkerwillopen. De modellen zijn naadloos, zorgen voor stabiliteit, hebben een hoog draagcomfort en bieden ruimte voor eigen inlegzolen. Alle modellen zijn daarom ook uitermate geschikt voor mensen met diabetes of reuma.

Tudo Volta

De schoenencollectie van Tudo Volta is beoordeeld door een expertteam waarin (diabetes) podotherapeuten en bewegingswetenschappers hebben plaatsgenomen, zodat de kwaliteit van de schoenen gegarandeerd is. De schoenencollectie bestaat uit zowel mannen- als vrouwenschoenen voor binnen en buiten.

'Het dragen van goede schoenen vermindert de kans op voetproblemen. Maar schoenen van goede kwaliteit voor mensen met diabetes of reuma zijn vaak erg duur en niet modieus.', vertelt Jasmijn van der Linde, Diabetes Fonds. Waar een therapeutische schoen al snel honderden euro’s kost, heeft de Tudo Volta schoenencollectie een verkoopprijs van rond de 100 euro, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Daarnaast wordt er van ieder verkocht paar schoenen een bedrag gedoneerd aan het Diabetes Fonds.

Kwaliteitseisen Tudo Volta

Ellen Nuijten, directeur Rondom: 'De collectie heeft alle eigenschappen waar goede schoenen aan moeten voldoen en eindelijk ook echt leuk! Mooie maatschappelijke uitdaging.'

  • Stevig hielstuk, om de stabiliteit te verbeteren;
  • Naadloze afwerking binnenkant, om irritaties te voorkomen;
  • Hoge sluiting, om steentjes in de schoen te voorkomen;
  • Antibacteriële voering, om infecties te voorkomen;
  • Uitneembaar voetbed, om ruimte voor steunzolen te bieden.

Verkooppunten

De schoenen van Tudo Volta zijn te bestellen via: www.tudovolta.nl of via de podotherapiepraktijk bij jou in de buurt. 
Heb je interesse in het aanbieden van de Tudo Volta schoenencollectie? Nieuwe verkooppunten kunnen contact opnemen via info@tudovolta.nl.

Interesse in een partnerschap?

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Neem contact op met Barbara Féres via partnerschappen@diabetesfonds.nl 
of bel (033) 303 2087 Zij vertelt je graag alles over de mogelijkheden.