Kinderen met diabetes ervaren vaak onbegrip in hun omgeving.  De Suikerklontjesrace brengt daar verandering in! Deze leuke, sportieve activiteit zorgt voor bewustwording en begrip bij andere kinderen. Daarmee is dit spel op veel basisscholen een daverend succes!

Zo ook bij Bram (6) op school: ‘Ik moest zoveel mogelijk suikerklontjes op een lepel van de ene kant naar de andere kant van het schoolplein brengen. Dat is best moeilijk, want ze vallen er zo vanaf! Het was heel leuk om samen met de andere kinderen mee te doen’.

Begrip voor diabetes

De kinderen op school krijgen les over diabetes van de leerkracht of van hun klasgenootje met diabetes. Brams moeder: ‘Ik wilde graag dat andere kinderen bij Bram op school ook begrepen wat diabetes is. Daarom vroeg ik aan school of ze mee wilden doen met de Suikerklontjesrace. Met het draaiboek van het Diabetes Fonds was het zo geregeld!’

Ook meedoen en een Suikerklontjesrace organiseren?

Wij sturen je graag het draaiboek toe met daarin alles dat je nodig hebt om een Suikerklontjesrace te organiseren. Stuur hiervoor een mailtje naar info@diabeatit.nl.