Nalaten

Via een testament verbeter je de toekomst voor anderen. Nalaten aan het Diabetes Fonds betekent meer vrijheid voor iedereen met diabetes, en brengt genezing dichterbij. Regel je nalatenschap zoals jij het wilt!

Een fijner, gezonder leven en wellicht ooit genezing voor de kinderen met diabetes van nu: het Diabetes Fonds zet alles op alles om dat te bereiken, met wetenschappelijk onderzoek. Jij kunt daar op een bijzondere manier aan bijdragen via je nalatenschap.

'Met wat jij hebt opgebouwd, geef je dan vrijheid terug aan mensen met diabetes'

Extra mooi: als je het Diabetes Fonds opneemt in je testament, komt je gift volledig ten goede aan diabetesonderzoek. Want nalaten aan een goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Het bedrag bepaal je zelf in je testament.

Wat is een testament en hoe regel je het?

In een testament leg je vast wat je nalaat en aan wie. Heb je geen testament, dan wordt je nalatenschap volgens het erfrecht verdeeld onder je familie. Wil je meer zelf bepalen, of iets nalaten aan het Diabetes Fonds? Dan heb je een testament nodig. Een testament opmaken doe je gemakkelijk bij de notaris en het kan ook online. In onze brochure over nalaten lees je hoe het werkt. 

3 foto's van invloed van diabetes op jong meisje met diabetes

 

Manieren van schenken met je testament

Voor je nalatenschap kun je een schenking op verschillende manieren vastleggen. Je kunt ervoor kiezen om een vast bedrag na te laten, maar ook om een bepaald percentage te geven. Er zijn drie manieren om na te laten aan het Diabetes Fonds:

  • Je maakt het Diabetes Fonds enig erfgenaam: je nalatenschap komt volledig ten goede aan onderzoek naar de behandeling en genezing van diabetes.
  • Je maakt het Diabetes Fonds mede-erfgenaam: je benoemt in je testament een aantal erfgenamen, waarvan wij er één zijn. Dan wordt alles eerlijk verdeeld onder de verschillende erfgenamen.
  • Je begunstigt ons met een legaat: je laat een vast bedrag, een percentage van je nalatenschap of een bepaald ‘goed’ na aan het Diabetes Fonds.

Rustig alles lezen?

Ontvang direct gratis per post de brochure

Ontvang de gratis brochure

Vrijstelling erfbelasting

Wist je dat het Diabetes Fonds geen erfbelasting over schenkingen en nalatenschappen hoeft af te dragen? De Belastingdienst heeft het Diabetes Fonds namelijk aangemerkt als een 'Algemeen Nut Beogende Instelling' (ANBI).

Jouw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan onderzoek naar diabetes. Heel fijn, want elke euro die je nalaat is van grote waarde voor iedereen die deze ingrijpende ziekte heeft of nog gaat krijgen.

Foto Moeder en dochter Babette 

'Wat mooi en waardevol dat je op die manier bijdraagt aan een toekomst zonder diabetes voor onze dochter.
Hartelijk bedankt!Testament aanpassen, of advies nodig?

Het niet altijd even makkelijk om na te denken over je testament. Of misschien wil je een testament aanpassen, maar weet je niet precies hoe en wat? We denken graag met je mee, en helpen je verder zonder dat je ergens aan vastzit. Praat of e-mail vrijblijvend met onze relatiemanager Elza Kanters, telefonisch via (033) 303 2092, of per e-mail e.kanters@diabetesfonds.nl.

Beheer je een nalatenschap? Ben je executeur en heb je vragen over de afhandeling van een testament voor het Diabetes Fonds? Bel Paula Groenhuijsen op (033) 303 2057, of stuur een e-mail naar nalatenschappen@diabetesfonds.nl.

Regel je nalatenschap online

Ook een testament regel je tegenwoordig prima en veilig online. Het Diabetes Fonds werkt daarvoor samen met NuTestament. Daar regel je een testament eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in je eigen tempo. Ontdek hoe makkelijk het werkt op NuNotariaat.nl.

Staat het Diabetes Fonds in je testament?

Wat mooi en waardevol dat je op die manier bijdraagt aan vrijheid voor iedereen met diabetes. Hartelijk bedankt! Met jouw hulp zetten we de volgende stap naar een diabetesvrije generatie.

Laat ons even weten dat je ons hebt opgenomen in je testament. Dan kunnen we je persoonlijk bedanken voor je vertrouwen, en je op de hoogte houden van nieuws – als je dat wilt. Bel (033) 303 2092, of mail e.kanters@diabetesfonds.nl. Hier kun je ook je vragen stellen. 

Statutaire gegevens Diabetes Fonds

Rond nalatenschappen krijgen we regelmatig vragen over de juiste tenaamstelling. Wil je het Diabetes Fonds als erfgenaam of voor een legaat in je testament zetten, vermeld dan de volgende gegevens:

Stichting Diabetes Fonds
Stationsplein 139
3818 LE Amersfoort
KvK: 41178025
BTW nummer: 0069.22.703
Bankrekening: IBAN NL58 INGB 0000 0057 66

Voor executeurs

Kom je de naam ‘Stichting Research Diabetes Mellitus’ tegen in een testament, dan betreft dit het Diabetes Fonds. Dat was onze naam in de eerste jaren na oprichting in 1978. Sinds 14 december 1999 is Stichting Diabetes Fonds de rechtsopvolger. Indien gewenst is een kopie van de historiegegevens van de Kamer van Koophandel beschikbaar.

Meer lezen over nalaten?

Ontvang de brochure gratis per post.

Ontvang de brochure gratis per post.

Meer lezen over nalaten?

Ontvang de brochure gratis per post.

Ontvang de brochure gratis per post.