Zomerse picknick

Het is heerlijk om een fietstochtje of wandeling te combineren met een picknick. En dan liefst natuurlijk een gezonde! Een paar tips.
Een sandwich of een broodje is meteen gezonder als het volkoren of meegranen is. De vezels die erin zitten zijn goed voor je bloedsuiker. Maar goed, dan komt de grote vraag: wat doe je erop? Liefst iets dat niet te zout, te zoet of te vet is. Geen zorg, er blijft genoeg lekkers over:
- Magere vleeswaren: beenham, casselerrib, gekookte lever, kipfilet en rookvlees (doe met rookvlees wel kalm aan want het is zout).
- Light kaas, zoals 20+ en 30+ kaas, geitenkaas light of nog lichter: hüttenkäse.
- Gekookt ei.
- Verse groenten, zoveel als je wilt: komkommer, tomaat, sla of ui. Zorg ervoor dat de tomaat niet te nat is.
- Licht geroosterde groente, zoals paprika, courgette, ui, champignons.
- Fruit zoals plakjes appel, aardbei of banaan (ter plekke pas snijden, dan blijven ze lekker).
- Lekkere details: pijnboompitten, kappertjes, plakjes olijven.
- Om te smeren: een beetje halvarine, halvanaise of kwark. Mosterd of tomatenketchup is ook lekker.
Hoe blijft het goed onderweg?
Smeer een bevroren boterham direct uit de diepvries. Na de reis is de boterham dan ontdooid, maar nog lekker fris en vers. Of neem een deel van het beleg apart mee en beleg het ter plekke. Bijvoorbeeld een gekookt ei dat u ter plekke even pelt en snijdt. Denk wel aan een broodplank en mes!
Bekijk de recepten voor in de picknickmand:
Salade van rettich, kaas en ham

Pastasalade met tonijn

Griekse boerensalade

Wellness-wrap

Turks brood caprese

Knapperige salade
