12 MRT. 2020

De kunstalvleesklier waar Robin Koops al jarenlang aan werkt, heeft nu de CE-markering gekregen. Daarmee kan de kunstalvleesklier officieel op de markt komen voor – in eerste instantie – verder onderzoek.

Inreda Diabetic B.V. ontving het CE-certificaat uit handen van de autoriteit daarvoor, DEKRA. Dit naar aanleiding van de positieve resultaten van het onderzoek die Inreda onlangs presenteerde. Na 15 jaar ontwikkelen, onderzoeken en testen is Inreda nu officieel bevoegd om de kunstalvleesklier op de markt te brengen. Voor het zover is, moet er wel eerst nog van alles gebeuren.

Grotere projecten van start

Met de CE in handen gaat Inreda na de komende zomer beginnen met een aantal projecten. Hieraan kunnen eerst nog maar kleine groepen mensen deelnemen. Als je je bij Inreda hebt aangemeld via het aanmeldformulier op de website én jouw ziekenhuis doet mee aan een project, dan zal Inreda contact met je opnemen.

Eerste wereldwijd

Robin Koops van Inreda: ‘We zijn blij en trots dat wij als team deze belangrijke stap hebben kunnen maken en als eerste bedrijf wereldwijd een bi-hormonale artificiële pancreas in de markt mogen zetten. Dit betekent dat we weer een stapje dichter bij ons doel komen: de kunstalvleesklier bij de mensen thuis brengen. Ook vinden wij het fantastisch dat wij zoveel steun en waardering krijgen.’

Dank aan donateurs!

We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Lees ook het artikel Inreda-kunstalvleesklier: op weg naar de praktijk. Aan iedereen die die via het Diabetes Fonds heeft bijgedragen aan de kunstalvleesklier: enorm bedankt! Bijdragen zijn nog steeds welkom, voor de grotere onderzoeken die nu kunnen volgen.

Bron: Inreda

Maak de kunstalvleesklier mogelijk!

Met jouw gift kunnen we ervoor zorgen dat de kunstalvleesklier sneller voor meer mensen beschikbaar is.

Met jouw gift kunnen we ervoor zorgen dat de kunstalvleesklier sneller voor meer mensen beschikbaar is.