26 AUG. 2019

Diabetes wordt vaak onderschat, terwijl het veel impact heeft op het dagelijks leven van ruim 1,2 miljoen Nederlanders en hun omgeving. Mensen met diabetes staan dagelijks voor grote uitdagingen en hebben nooit een moment rust.

Daarom voert het Diabetes Fonds de campagne ‘Dit is diabetes’ rond het beklemmende kader waarin het leven van veel mensen met diabetes zich afspeelt. Diabetes kan namelijk iedereen overkomen. Elke 10 minuten krijgt iemand in Nederland de diagnose.

Verhaallijn in GTST

Maatschappelijk thema’s vormen regelmatig een onderdeel van de verhaallijnen in de RTL-serie GTST. In dit geval krijgt het personage JoJo de diagnose diabetes type 1. Haar verhaal bevat gebeurtenissen die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van echte mensen, die aan het woord komen in de reclameblokken van de GTST.

Gebaseerd op echte verhalen

De verhaallijn van JoJo start vanavond om 20.00 uur op RTL4, tijdens de eerste GTST-aflevering na de zomerstop. Haar verhaal is onder andere gebaseerd op dat van de 40-jarige Laura, die te zien is tijdens de reclameblokken rondom de uitzending. Het hele verhaal van Laura lees je op onze campagnesite www.diabetes.nl.

Meer over diabetes