20 JUN. 2019

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft toekomstdromen. Zij dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis.¹ 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben nóg een droom: genezing van diabetes. Help jij mee deze droom waar te maken? Schrijf je nu in voor de New York Mini Marathon op 12 oktober in Rotterdam.

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: 'De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.'

Diabetes is een slijtageslag

Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht.

Dessing: 'Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met vele obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland.'

Genezing als eindstreep

De New York Mini Marathon is een urban hardloopevent zonder tijdregistratie. Je kunt je individueel of met een team inschrijven. Ren 4.2, 10.5, 21 kilometer of de Kidsrun van 420 meter en haal sponsorgeld op voor wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. Genezing van diabetes is de eindstreep, daar gaan we voor.

[¹] Flitspeiling naar toekomstdromen uitgevoerd door SAMR Marktvinders in opdracht van het Diabetes Fonds (n=294).

Kom in actie!

Ga lekker bewegen en laat je sportieve actie sponsoren. Zo haal je ook nog eens geld op voor diabetesonderzoek. 

Ga lekker bewegen en laat je sportieve actie sponsoren. Zo haal je ook nog eens geld op voor diabetesonderzoek.