12 SEP. 2014

Diabetes kan leiden tot problemen aan hart- en vaten. Maar wie krijgt deze hart- en vaat complicaties en wie niet? Met de nieuwe “Vaatrisico” app kunnen artsen snel en makkelijk van hun patiënten berekenen hoe groot de kans is dat ze binnen 10 jaar hart- en vaatziekten krijgen. Ook van mensen met diabetes.

Met de nieuwe “Vaatrisico” app kunnen zorgverleners voor alle type patiënten gemakkelijk het risico op hart- en vaatziekte berekenen. De arts hoeft slechts enkele gegevens in te vullen, waaronder leeftijd, bloeddruk, geslacht en cholesterolgehalte. De app is ontwikkeld door het UMC Utrecht Hart- en Vaatcentrum in samenwerking met het MAC3 van het UMC Utrecht.

Met de app weet de arts beter welke mensen met diabetes behandeld moeten worden tegen hart- en vaat complicaties. En welke niet. Arts en patiënt besluiten dan samen hoe de behandeling eruit gaat zien en wat de patiënt zélf kan doen om zijn of haar vaatrisico te verlagen.  Met deze app kan een mooie stap gezet worden in de  zorg voor mensen met diabetes: in plaats van dezelfde behandeling voor iedereen, kunnen artsen mensen nu zorg geven die meer past bij de behoeften van het individu.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.