10 APR. 2018

Het Diabetes Fonds benoemt Danielle Schuur tot voorzitter van de Maatschappelijke Adviesraad en Bert Leufkens tot voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad.

Bert Leufkens

Bert Leufkens is hoogleraar Farmacie aan de Universiteit Utrecht en oud-voorzitter van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen. De ervaring van Leufkens met innovatietrajecten in de farmacie en zorg en zijn inhoudelijke kennis over diabetes zet Leufkens graag in om diabetes de wereld uit te helpen.

Leufkens, voorzitter Wetenschappelijke Adviesraad: 'Bij diabetes komen vele perspectieven samen, van moleculaire mechanismen tot epidemiologie of gedragsaspecten. Daar een stimulerende, innovatieve bijdrage aan te mogen leveren, beschouw ik als een mooie uitdaging.'


Danielle Schuur

Schuur heeft persoonlijke affiniteit met diabetes, is actief in verschillende diabetes netwerken én zeer gedreven om haar ervaring als interim directeur en expertise in te zetten om diabetes te genezen en voorkomen.

Schuur, voorzitter Maatschappelijke Adviesraad: ‘Door de ervaring van elke dag met ons zoontje met diabetes type 1, de zoektocht en discussies daarover ben ik intrinsiek gedreven om samen met de Maatschappelijke Adviesraad de verschillende onderzoeken, oplossingen en hulpmiddelen rondom diabetes type 1 en 2 te toetsen op de maatschappelijke inzetbaarheid.’

Danielle Schuur en Bert Leufkens nemen het stokje over van Annemarie Bevers en Wim Stalman. Samen hebben zij afgelopen jaren een stevig fundament gelegd om diabetesonderzoek op maatschappelijke én wetenschappelijke relevantie te beoordelen.

Wat doet de MAR en WAR?

De Maatschappelijke en Wetenschappelijke Adviesraad beoordelen voorstellen voor diabetesonderzoek en implementatieprojecten en adviseren het bestuur van het Diabetes Fonds over de financiering daarvan.

De Maatschappelijke Adviesraad bestaat uit mensen die zelf diabetes hebben, of een partner of kind hebben met diabetes. De mensen in deze raad beoordelen verschillende soorten onderzoeken en ideeën op de waarde voor de patiënt met diabetes.

De Wetenschappelijke Adviesraad bestaat uit hoogleraren en wetenschappelijke experts die zich bezighouden met het wetenschappelijke onderzoek; zij toetsen de wetenschappelijke kwaliteit van ingediende voorstellen.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.