2 AUG. 2016

Koop je toch al regelmatig lancetten, teststrips en andere diabetesproducten? Als je dat doet via de DON Webshop, steun je daarmee ook onderzoek naar genezing van diabetes type 1.

De webshop van stichting DON heeft een bijzondere constructie: je steunt er diabetesonderzoek mee. Floor Dijkgraaf, directeur van stichting DON, licht toe:

‘Onze webshop is compleet en biedt dezelfde service als andere diabeteswebshops. Met het verschil dat je bij ons met je aankoop onderzoek naar de genezing van diabetes type 1 steunt. Dat kan doordat onze leverancier Boeren Medical een gedeelte van de omzet op de producten doneert aan onderzoek.’

Zelfde prijs, zelfde vergoeding

‘Je bent helemaal vrij om de spullen die je toch al nodig hebt, te kopen via DON Webshop,’ voegt Dijkgraaf toe. ‘Je betaalt hetzelfde en verzekeraars vergoeden gewoon. We hebben trouwens een speciale zomeractie: nieuwe (insulineafhankelijke) klanten van de DON Webshop, ontvangen kosteloos een blender bij de eerste bestelling. Ook gesponsord uiteraard.’

Diabetes Fonds blij met DON Webshop

Stichting DON financiert momenteel vijf grote onderzoeken naar de genezing van diabetes type 1, waarvan een gedeelte in samenwerking met het Diabetes Fonds. Wij vinden het dan ook een mooi initiatief van stichting DON en Boeren Medical, want dit brengt de genezing van diabetes type 1 weer dichterbij.

Van de andere diabetesorganisaties in Nederland heeft ook Diabetesvereniging Nederland een webshop. Via opbrengsten uit het lidmaatschap zet de vereniging zich in voor mensen met diabetes.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.

Maak meer onderzoek mogelijk naar de genezing.