1 NOV. 2021
Startsein collecte­week Diabetes Fonds op Amersfoort Centraal

Amersfoort Centraal staat vandaag in het teken van de start van de collecteweek van het Diabetes Fonds. Het complete busstation is 'overgenomen' en in de collectebushokjes kunnen mensen doneren. De Amersfoortse zorgwethouder Menno Tigelaar verrichtte de eerste donatie voor de collecteweek die tot en met 6 november duurt.

In de collectebushokjes kunnen mensen snel en veilig doneren door een QR-code te scannen met een smartphone. Daarnaast kunnen mensen met munt- of briefgeld een donatie doen. Deze hele week collecteren zo’n 16.000 vrijwilligers in Nederland voor wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. Door onderzoek ontstaan betere behandelingen en hebben 100.000 mensen met diabetes type 1 en 1,1 miljoen met diabetes type 2 een kans op een beter leven. Hun ultieme droom is genezing. Daar vecht het Diabetes Fonds elke dag voor.

Aandacht voor gezondheid

Volgens Tigelaar heeft de gemeente Amersfoort veel aandacht voor de gezondheid van de inwoners en het terugdringen van ongelijkheid in gezondheid. "We willen graag dat Amersfoorters zo lang mogelijk gezond leven. Ik hoop dat er tijdens de collecteweek veel geld wordt opgehaald, waar het Diabetes Fonds vervolgens ontzettend waardevol werk mee doet."

Iedereen vrij van diabetes

Etelka Ubbens, directeur van het Diabetes Fonds, is dankbaar voor alle mensen die collecteren: "Dankzij de inzet van alle vrijwilligers die deze week op pad gaan, kunnen we wetenschappelijk onderzoek financieren naar het voorkomen, behandelen en genezen van diabetes. Ons doel is: iedereen vrij van diabetes."

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand of eenmalig steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand of eenmalig steun je oplossingen.