19 MEI 2015
Thomas Braun haalt € 5.562,- op voor Diabetes Fonds

Schrijver Thomas Braun bekend van de boeken ‘Ga toch fietsen!’ en 'Blijven Genieten!' heeft met succes de Gran Fondo New York gefietst. Samen met teamgenoot Bart Verkroost liet hij zich sponsoren. De sportievelingen haalden € 5.562 op voor het Diabetes Fonds. 

Gran Fondo New York is de meest aansprekende wielermarathon van de Verenigde Staten. Een uniek evenement dat ook dit jaar 5.000 fietsers uit 70 verschillende landen een dag als professionele wielrenner heeft laten beleven. Nederlanders Bart Verkroost en Thomas Braun volbrachten de tocht van 160 kilometer en 2.500 hoogtemeters. Zij leverden een fantastische sportieve prestatie en fietsten voor ruim 1 miljoen mensen met diabetes, maar voor 2 mensen in het bijzonder.

Voor 1 dag een pro

Op zware momenten trapte Bart extra door op de pedalen voor zijn moeder met diabetes. Thomas fietste speciaal voor zijn 9-jarige buurjongetje Ralph. Hij vertelt: ‘Het was een geweldige en indrukwekkende race. We gingen van start toen New York begon te ontwaken. De hele route die dwars door een geweldig groen gebied ging was voor ons afgezet. Ik voelde me echt een pro. Door de warmte was het ook heel zwaar. Met Ralph in mijn gedachte en de geweldige support vanuit Nederland, heb ik de moeilijke momenten overwonnen. Je beseft dan maar weer dat je gezond bent en dit kunt doen. Ik hoop dat Ralph dit ooit mee mag maken en zijn insulinepomp thuis mag laten, omdat een oplossing voor diabetes dan dankzij onderzoek is gevonden. Tot die tijd hoop ik dat mensen net zo gul geven als ze voor mijn actie hebben gedaan. Met kippenvel kwam ik na 6 uur en 35 min over de finish. Het heeft werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen.’

Diabetes Fonds

Het geld dat Thomas en Bart hebben opgehaald komt ten goede van het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Meedoen aan de Gran Fondo voor het Diabetes Fonds heeft zin. Voor wielrenners is het een unieke ervaring. In 2016 ook meedoen voor het Diabetes Fonds? Mail naar info@diabetesfonds.nl.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.

Met een klein bedrag per maand steun je oplossingen.