24 JUN. 2013

Hoe kunnen mensen met een verstandelijke beperking en diabetes gezonder leven en leren omgaan met hun ziekte? Hoe kunnen begeleiders en mantelzorgers daarbij helpen? Op deze vragen geeft de nieuwe website www.diabeteszelfindehand.nl antwoord. Het Diabetes Fonds betaalde het achterliggende onderzoek.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben twee keer zo veel kans op diabetes. Hoe houd je rekening met diabetes  als je een verstandelijke beperking hebt? Eerder betaalde het Diabetes Fonds onderzoek door het NIVEL waaruit 2 verbeterpunten kwamen:

  • Mensen met diabetes en een verstandelijke beperking hebben er baat bij als ze beter voor zichzelf leren zorgen. Dit kan door begrijpelijke uitleg en zoveel mogelijk zelf doen.
  • De groep rondom deze mensen, met name zorgverleners en familie, zijn geholpen als ze meer weten over diabetes en hoe daarmee om te gaan.

Speciale website

Er was nog geen goede en begrijpelijke informatie over diabetes voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar brengt diabeteszelfindehand.nl verandering in. De website geeft mensen met een verstandelijke beperking, hun  mantelzorgers en begeleiders informatie op maat.

Interactieve lessen

Mensen kunnen inloggen en interactieve lessen volgen over hoe zij beter kunnen omgaan met hun ziekte. Zij leren zelf dingen regelen, en leren het belang van regelmatig meten van de suikerwaarde, gezond eten, bewegen en medicijnen innemen. Zo kunnen zij ondanks hun ziekte steeds meer gezond leven zoals ze dat zelf graag willen.

> Bekijk het onderzoek 'Nooit meer chocola' van het NIVEL

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.

Iedereen vrij van diabetes, daar geef je voor

Maak meer onderzoek mogelijk.

Maak meer onderzoek mogelijk.