25 NOV. 2019

Het Beste Diabetesidee is voor iedereen die een goed idee of praktische oplossing heeft voor mensen met diabetes. De jury selecteerde dit jaar twee winnaars die hun ideeën met steun van het Diabetes Fonds kunnen uitvoeren.

Hoe weet je wat je wel en niet kunt eten als je diabetes hebt en niet goed Nederlands spreekt? En welke informatie wil je als jongvolwassene wanneer je net de diagnose krijgt? Bekijk de video voor de Beste Diabetesideeën van 2019:

Voedingsbrochure voor laaggeletterden en anderstaligen

Winnaar Els van Beek-Van Kampen

Els is praktijkondersteuner in Rotterdam-Zuid. Veel van haar diabetespatiënten zijn van niet-westerse afkomst. Met behulp van haar voedingsbrochure legt ze op duidelijke wijze, met behulp van afbeeldingen, uit wat je beter wel en niet kunt eten als je diabetes hebt.

Diagnosemagazine voor jongvolwassenen met diabetes type 1

Winnaars Sanne van Beem en Anne Jacobs namens Stichting ééndiabetes

Sanne en Anne kregen beiden de diagnose diabetes type 1 toen ze tiener waren. Van het ziekenhuis kregen zij informatiematerialen voor jonge kinderen óf juist voor volwassenen. Dat kan anders. In hun gratis diagnosemagazine delen ze informatie en ervaringsverhalen met jongvolwassenen met diabetes type 1.

Lees hier meer over de Beste Diabetesideeën van voorgaande jaren.