Suiker­moeder

Een paar jaar geleden stond het leven van journalist Mariëlle Seegers en haar gezin op zijn kop. Hun dochtertje Fenne, amper vijf jaar oud, krijgt de diagnose diabetes type 1. Mariëlle voelt zich overvallen door alle emoties. Ze besluit er een boek over te schrijven: Suikermoeder.

Suikermoeder is bedoeld voor alle ouders die net te horen hebben gekregen dat hun kind diabetes type 1 heeft. Maar ook voor opa’s en oma’s, juffen en meesters, verpleegkundigen en kinderartsen die beter willen begrijpen wat er allemaal bij komt kijken.

Emoties centraal

Mariëlle beschrijft wat er in het eerste jaar na de diagnose allemaal op haar af komt, op haar gezin en op Fenne. GZ-psycholoog Karlijn Kindt vult het verhaal aan met praktische tips en ook andere ouders vertellen hun ervaringen. Mariëlle geeft aan wat haar boek anders maakt dan andere boeken over diabetes: ‘Mijn boek legt de focus niet op de medische kant, zoals in veel andere boeken het geval is. In dit boek staan juist de emoties centraal. Ik maak al die gevoelens stuk voor stuk bespreekbaar en leg uit waar je allemaal mee te maken krijgt.

Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds, denkt dat het boek steun biedt aan ouders van een kind met diabetes type 1: ’Veel ouders zullen zich waarschijnlijk herkennen in het verhaal. Alles zit erin: ervaringsverhalen, praktische tips, een uitgebreid interview met Bart Roep.’

Bestellen?

Het boek Suikermoeder is te bestellen via Bol.com. Per verkocht boek gaat € 1 naar het Diabetes Fonds, voor onderzoek naar de genezing van diabetes type 1.