That Sugar Film

De spraakmakende documentaire That Sugar Film laat zien wat te veel suiker met je lichaam doet.

Damon Gameau eet 40 theelepels suiker per dag...

In That Sugar Film bekijkt de Australische acteur Damon Gameau hoe suiker ooit zo dominant is geworden in onze eetgewoonten en cultuur. Wat doet suiker met lichaam en geest? Hoe kunnen we er op een gezonde manier mee omgaan?

Om antwoord te geven op deze vragen werpt Gameau zich in That Sugar Film op als proefkonijn. Hij volgt onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen een dieet waarbij hij 60 dagen lang 40 theelepels suiker per dag binnenkrijgt. En dat blijft niet zonder lichamelijke en gesteelijke gevolgen...

Zeer actuele documentaire

Na het zien van deze film zal 'gezond' eten nooit meer hetzelfde zijn. De documentaire is erg actueel nu er wereldwijd een discussie gaande is over de gevolgen van suiker, ook in Nederland. In Nederland eten we gemiddeld per persoon 14 suikerklontjes per dag. Dat is maar liefst 20 kilo per jaar!

Veel te veel, vinden we bij het Diabetes Fonds. Want zoveel suiker is voor iedereen, met en zonder diabetes, schadelijk. Het vergroot de kans op overgewicht en daarmee de kans op diabetes type 2. En suiker kan nog veel meer nare gevolgen hebben.

Leestip: Wat doet suiker met je lichaam?

That Sugar Film kijken

That Sugar Film is op dit moment betaald te bekijken via Cinetree en CineMember. Bekijk hieronder alvast de trailer!

Wil je meer weten over minder suiker?

Word gratis abonnee van onze minder-suiker-nieuwsbrief en ontvang iedere maand handige minder-suiker-tips en heerlijke suikerarme recepten!