Aardbeien shortcake

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden Celsius. 

Prak met een staafmixer de gesneden aardbeien, totdat ze dik en vloeibaar zijn. Bedek ze met folie en zet het in de koelkast.

Meng 80 gram volkorenmeel met het zoetmiddel. 

Voeg magere melk toe aan dit mengsel, zodat er een zachte deegsubstantie ontstaat.

Strooi wat bloem over een glad oppervlak en kneed het deeg 9 tot 15 keer. Rol het deegmet een deegroller plat tot een lap van ongeveer 5 mm dikte.

Steek met een koekjesvorm 12 cirkels uit van een diameter van 6 cm. 

Bak deze op een bakplaat in  ongeveer 7-9 minuten totdat ze goudbruin zijn. 

Klop 100 ml ongeklopte room tot slagroom.

Snijd de shortcakes doormidden en voeg slagroom toe, dan aardbeien en dan weer een beetje slagroom. 


Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 150 g gesneden aardbeien 
  • 80 g volkorenmeel 
  • 40 ml magere melk 
  • 1,5 eetlepel halvarine 
  • 1 ei 

Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 1 g
Vet 2,4 g
waarvan verzadigd 1,1 g
Eiwit 1,4 g
Vezels 1,3 g
Groente -
Kcal 55
Zout 0 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.