Appelcake

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.

Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Voeg vervolgens het bakpoeder en de meel al mixende toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof.

Schep de appelblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en giet het in de met bakpapier bekleedde cakevorm.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g kwark
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 225 g volkoren tarwemeel
  • 3 appels
  • 100 g pecannoten

Koolhydraten 13,8 g
waarvan suikers 3,2 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 0,8 g
Eiwit 4,8 g
Vezels 2,5 g
Groente 0 g
Kcal 135
Zout 0,16 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.