Appelcake

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
65 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Appelcake

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 g kwark
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 225 g volkoren tarwemeel
  • 3 appels
  • 100 g pecannoten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
135 kcal
Koolhydraten
13,8 g
- waarvan suikers
3,2 g
Vet
6 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
4,8 g
Vezels
2,5 g
Groente
0 g
Zout
0,16 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.

Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Voeg vervolgens het bakpoeder en de meel al mixende toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof.

Schep de appelblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en giet het in de met bakpapier bekleedde cakevorm.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes