Appelkoek
  • Brunch Anders
  • Bereidingstijd: 80 minuten
  • Aantal personen: 12

Bereiding

Roer de margarine met de kwark,  basterdsuiker,  kaneel en kardemom  zacht.

Voeg één voor één de eieren toe.

Zeef het bakmeel er boven en spatel het er luchtig door.

Warm de oven voor op 160° C.

Bestrijk een kleine springvorm met een doorsnee van 15 cm dun met margarine en bestuif hem met wat bloem.

Schil de appels en snijd ze in parten.

Doe het deeg over in de springvorm en druk de parten appel met de bolle kant naar boven erin.

Bak de appelkoek in de oven in ca. 1 uur gaar en lichtbruin. Snijd de koek in 12 puntjes.

Ingrediënten

  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g magere kwark
  • 2 kleine appels
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel kaneel
  • mespunt kardemom

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 16,7 g
waarvan suikers 10,5 g
Vet 2,9 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,6 g
Vezels 0,5 g
Groente - g
Kcal 105
Zout 0,19 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum