Appelmoes

Bereiding

Schil de appels en snijd in vier stukken. Verwijder het klokhuis en snij daarna in schijfjes.

Doe een bodempje water in een steelpannetje en voeg de appelstukjes en de kaneel toe.

Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Laat nu 10 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren.

Maak er een moes van met een pureestamper.

Voeg naar smaak zoetstof toe. Je kunt de moes zowel warm als koud eten.

Ingrediënten

  • 10 appels
  • 10 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zoetstofpoeder

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 18,6 g
waarvan suikers 15,4 g
Vet 0,2 g
Verzadigd vet 0 g
Eiwit 0,3 g
Vezels 2,4 g
Groente 0 g
Kcal 84
Zout 0 g

Ingestuurd door: Samen Lekker Fit