Aubergineburger

Bereiding

Pureer de rauwe broccoliroosjes, pecannoten en kaas met het ei, peper en zout tot een smeuïg mengsel en kneed het vervolgens tot 4 burgers.

Doe een beetje olie in een koekenpan.

Bak de burgers aan 2 kanten bruin, wees voorzichtig met het omdraaien.

Snijd de aubergine terwijl de burgers in de pan bakken in 8 dikke schijven en smeer ze in met wat olijfolie.

Leg de schijven tussen de gril tot ze streepjes hebben.

Beleg de aubergine met de burger, cherrytomaat, pesto en kiemplantjes.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kleine broccoli (400 g)
  • 160 g pecan noten
  • 40 g geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 handjes kiemplantjes
  • 4 theelepels rode pesto
  • snuf peper en zout

Koolhydraten 6,1 g
waarvan suikers 5 g
Vet 38,5 g
waarvan verzadigd 6,4 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 6,8 g
Groente 185 g
Kcal 450
Zout 0,5 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!