Aubergineburger

Bereiding

Pureer de rauwe broccoliroosjes, pecannoten en kaas met het ei, peper en zout tot een smeuïg mengsel en kneed het vervolgens tot 4 burgers.

Doe een beetje olie in een koekenpan.

Bak de burgers aan 2 kanten bruin, wees voorzichtig met het omdraaien.

Snijd de aubergine terwijl de burgers in de pan bakken in 8 dikke schijven en smeer ze in met wat olijfolie.

Leg de schijven tussen de gril tot ze streepjes hebben.

Beleg de aubergine met de burger, cherrytomaat, pesto en kiemplantjes.

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kleine broccoli (400 g)
  • 160 g pecan noten
  • 40 g geraspte kaas
  • 1 aubergine
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 handjes kiemplantjes
  • 4 theelepels rode pesto
  • snuf peper en zout

Koolhydraten 6,1 g
waarvan suikers 5 g
Vet 38,5 g
waarvan verzadigd 6,4 g
Eiwit 16,4 g
Vezels 6,8 g
Groente 185 g
Kcal 450
Zout 0,5 g

Bestel het Appeltje-eitje receptenboek!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!

Gezond en betaalbaar eten? Dat kan met de inspiratie en recepten in het Appeltje-eitje receptenboek. Geschikt voor mensen met en zonder diabetes. Bestel deze speciale uitgave vandaag nog!