Bloemkool met wortellinten


-
Hoofdgerecht, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 30 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de bloemkoolroosjes. Kook in 10-15 minuten beetgaar (controleer dit door erin te prikken). Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang daarbij een beetje kookvocht op).
Schil intussen de wortels en schaaf of snijd lange linten ervan met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
Verwarm de geitenkaas in een steelpan op een laag vuur. Voeg de mosterd, honing, citroensap en een scheutje kookvocht toe zodat je een mooie, gladde saus krijgt.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de ui en wortellinten enkele minuten. Pers de knoflook erboven uit.
Leg de bloemkool op een schaal en schenk de geitenkaassaus erover.
Heb je een glutenallergie? Spoel dan de hazelnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Garneer met de hazelnoten en drapeer de wortellinten met ui ernaast.
Tip: Het is ook erg lekker om de bloemkool met de geitenkaas-saus kort te grillen in de oven, zodat de geitenkaas goudbruin kleurt. Lekker met bosui.