Bloemkoolfrittata met kaas en tomaat

Bereiding

Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp en kook hem ca. 5 minuten in een klein laagje water.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en hak de bieslook fijn.

Klop de eieren en de bloemkool samen met de tomaatjes, de bieslook en de kruiden in een kom.

Verhit de olie in een koekenpan, gebruik bij voorkeur een pan met anti-aanbaklaag.

Schep het mengsel in de pan.

Matig het vuur en laat de frittata ca. 10 minuten met de deksel op de pan bakken.

Draai de frittata om en strooi de kaas er overheen.

Gaar de frittata met een deksel op de pan, tot de kaas gesmolten is.

Serveer warm of koud met eventueel een salade.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ kleine bloemkool (200 g)
  • 4 eieren
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 10 takjes bieslook (5 g)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt peper
  • eventueel paprika- of chilipoeder naar smaak

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,1 g
waarvan suikers 3,2 g
Vet 22,2 g
waarvan verzadigd 8,6 g
Eiwit 20,4 g
Vezels 3,3 g
Groente 150 g
Kcal 305
Zout 1,26 g

Ingestuurd door: Fieke Dokman

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!