Bloemkoolpaella

Bereiding

Breng water aan de kook voor de bloemkoolrijst en verkruimel het groentebouillontablet erboven.

Schil de kurkuma en rasp boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af! Kook de bloemkoolrijst 5 minuten en giet daarna het water af.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de Italiaanse roerbakgroenten 5 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit.

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vis in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout, peper en een snuf paprikapoeder.

Schep de gele bloemkoolrijst in een mooie schaal en verdeel de groenten en gemengde vis erover.

Tip: Lekker met peterselie en een citroenpartje.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • ½ biologische groentebouillontablet
  • ½ theelepel biologische verse kurkuma, geraspt
  • 400 g biologische bloemkoolrijst
  • 400 g biologische Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 biologische knoflookteentjes
  • 200 g biologische gemengde vis
  • 3 eetlepels bakolie
  • 500 ml water
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 14 g
Vet 30 g
waarvan verzadigd 5 g
Eiwit 26 g
Vezels 11 g
Groente 400 g
Kcal 485
Zout 1,4 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.