Bloemkool­soep met garnalen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Verdeel de bloemkoolroosjes, sjalotten en de knoflook in een ovenschaal.

Sprenkel de olijfolie over de bloemkool en rooster dit 25 minuten.

Breng het water met het tablet tuinkruidenbouillon aan de kook en voeg hier de bloemkool aan toe.

Verwijder de schil van de sjalotten en de knoflook en voeg dit toe.

Pureer na 15 minuten koken het geheel tot een gladde massa.

Roer de helft van de room en de Hollandse garnalen door het mengsel en rasp de nootmuskaat erdoor.

Rooster de pijnboompitten in een pannetje.

Verdeel de soep over 6 kommen en garneer met de overgebleven room en garnalen en de pijnboompitten.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 650 g bloemkool in roosjes (1 stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, in schil
  • 2 tenen knoflook, in schil
  • 700 ml water
  • 2/3 tablet voor tuinkruidenbouillon
  • nootmuskaat
  • 100 ml volle room
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 60 g pijnboompitten

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 4,9 g
waarvan suikers 2.4 g
Vet 15,1 g
waarvan verzadigd 5,1 g
Eiwit 8,4 g
Vezels 2,8 g
Groente 100 g
Kcal 195
Zout 1,9 g

Ingestuurd door: Marijn Sno

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!