Botersla met tomaten en pijnboompitten

Bereiding

Maak de sla schoon. Doe de blaadjes in een schaal.

Snijd de tomaten in parten. Doe ze in de schaal.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Roer een dressing van mosterd, olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.

Bestrooi met de pijnboompitten.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 250 g botersla of kropsla
  • 5 tomaten
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel zout
  • peper

Koolhydraten 3,9 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 3,4 g
Vezels 2 g
Groente 150 g
Kcal 96
Zout 0,5 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.