Botersla met tomaten en pijnboompitten

Bereiding

Maak de sla schoon. Doe de blaadjes in een schaal.

Snijd de tomaten in parten. Doe ze in de schaal.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Roer een dressing van mosterd, olijfolie, balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.

Bestrooi met de pijnboompitten.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Ingrediënten

  • 250 g botersla of kropsla
  • 5 tomaten
  • 30 g pijnboompitten
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel zout
  • peper

Koolhydraten 3,9 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 7 g
waarvan verzadigd 0,9 g
Eiwit 3,4 g
Vezels 2 g
Groente 150 g
Kcal 96
Zout 0,5 g

Schrijf je gratis in voor Appeltje-eitje!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!

Schrijf je nu gratis in voor Appeltje-eitje en ontvang de hele maand oktober gezonde inspiratie, praktische tips en een digitaal receptenboek!