Carpaccio van rode biet

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook.

Kook de bieten afhankelijk van de oogsttijd en de grootte 40 minuten tot 1 uur.

Controleer of de bietjes zacht zijn door er met een scherp mesje in te prikken.

Giet de bieten af, vul de pan met koud water en laat de bieten afkoelen tot ze hanteerbaar zijn.

Snijd met een mesje het vel van de bieten af en snijd ze in schijfjes.

Beleg 4 borden met eikenbladsla, plakjes rosbief en schijfjes biet.

Rooster de pijnboompitten en strooi deze samen met de kaas over de 4 borden.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Ingrediënten

  • 2 rode bieten
  • 80 g eikenbladsla
  • 200 g rosbief
  • 4 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • snuf peper en zout

Koolhydraten 3,9 g
waarvan suikers 3 g
Vet 8,4 g
waarvan verzadigd 2,8 g
Eiwit 19,4 g
Vezels 1,7 g
Groenten 50 gr
Kcal 172
Zout 0,5 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang het Suiker Challenge Magazine.