Chinese groenteragout met tofu

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de kool in smalle reepjes, de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen.

Snijd de tofu in blokjes. Bestrooi ze met peper en weinig zout en pers het teentje knoflook erboven uit.

Snijd de gember klein.

Verhit de olie en bak hierin de tofu al omscheppend bruin. 

Voeg de groente toe en roerbak dit kort mee.

Voeg de groentebouillon en de gember toe en smoor de groente in ca. 5 minuten gaar.

Roer de maïzena glad met de azijn en de gembersiroop en bind hiermee het vocht.

Ingrediënten

  • stukje witte kool
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • 200 gram tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember(1 cm)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ eetlepel azijn
  • 1 eetlepel gembersiroop

Voedingswaarden per persoon

Koolhydraten 14 g
Vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 15 g
Vezels 5 g
Groente 200 g
Kcal 233
Zout 0,7 g

Ingestuurd door: Voedingscentrum