Courgette met tonijn en ui

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 400 g pompoen(blokjes)
  • 1 ui
  • 400 g courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blikje tonijn
  • tijm

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
110 kcal
Koolhydraten
8,7 g
- waarvan suikers
8 g
Vet
3,1 g
- waarvan verzadigd
0,6 g
Eiwit
11,1 g
Vezels
2,2 g
Groente
225 g
Zout
0,31 g

Bereiding

Verhit de oven voor op 220 graden. 

Snijd de pompoen (met schil) in plakken of blokjes. Meng met een klein beetje olijfolie en verdeel over een met bakpapier bekleede bakplaat. Bak in 40 minuten gaar.

Maak de ui en de courgette schoon.

Snijd de ui in halve ringen.

Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.

Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen.

Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.

Laat het blikje tonijn uitlekken en meng dit door de groenten heen.

Maak de salade op smaak met tijm.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes