Courgette met tonijn en ui

Ingrediënten
- 400 g pompoen(blokjes)
- 1 ui
- 400 g courgette
- 1 eetlepel olie
- 1 blikje tonijn
- tijm
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 110 kcal
- Koolhydraten
- 8,7 g
- - waarvan suikers
- 8 g
- Vet
- 3,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,6 g
- Eiwit
- 11,1 g
- Vezels
- 2,2 g
- Groente
- 225 g
- Zout
- 0,31 g
Bereiding
Verhit de oven voor op 220 graden.
Snijd de pompoen (met schil) in plakken of blokjes. Meng met een klein beetje olijfolie en verdeel over een met bakpapier bekleede bakplaat. Bak in 40 minuten gaar.
Maak de ui en de courgette schoon.
Snijd de ui in halve ringen.
Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de uienringen.
Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
Laat het blikje tonijn uitlekken en meng dit door de groenten heen.
Maak de salade op smaak met tijm.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
