Courgette­koekjes met kaas

Bereiding

Schil de courgette, rasp de courgette en druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit.

Snipper de ui en hak de peterselie fijn.

Meng de courgetterasp met de kaas, de ui, het zelfrijzend bakmeel en de peterselie.

Breng op smaak met peper en zout en roer tot slot het ei erdoorheen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep kleine porties van het beslag in de pan.

Druk ze voorzichtig plat en bak ze in ca. 2 minuten per kant goudbruin en gaar.

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Ingrediënten

  • 1 stevige kleine courgette
  • 40 g geraspte oude kaas
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 2,1 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 0,6 g
Kcal 76
Zout 0,07 g

Wil je écht wat aan je suikerinname doen?

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!

Doe dan mee aan de Nationale Suiker Challenge 2020!