Courgette­koekjes met kaas

Bereiding

Schil de courgette, rasp de courgette en druk er in een zeef zoveel mogelijk vocht uit.

Snipper de ui en hak de peterselie fijn.

Meng de courgetterasp met de kaas, de ui, het zelfrijzend bakmeel en de peterselie.

Breng op smaak met peper en zout en roer tot slot het ei erdoorheen.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en schep kleine porties van het beslag in de pan.

Druk ze voorzichtig plat en bak ze in ca. 2 minuten per kant goudbruin en gaar.

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Ingrediënten

  • 1 stevige kleine courgette
  • 40 g geraspte oude kaas
  • 1 ui
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 2,1 g
Vet 4,7 g
waarvan verzadigd 1,6 g
Eiwit 3,1 g
Vezels 0,6 g
Kcal 76
Zout 0,07 g

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.

Eet 7 dagen zonder toegevoegde suikers. Schrijf je gratis in en ontvang direct het magazine.